VÅRA KUNDER ÄLSKAR OSS


ALLTID FRI FRAKT!

SNABB LEVERANS 1-3 DAGAR!

UNIK 122% LÄGSTA PRISGARANTI

KUNDTJÄNST: 021-4444991


Nordens största utbud av Baron artiklar - Alltid fri frakt, fri returfrakt och alltid lägsta prisgaranti på Baron hos Väskan.com 
The Baron Story 

Nyligen hemkommen från 1977 års America´s Cup-seglingar i Newport, USA, blev fotografen Claes Ekman ombedd att följa med som smakråd när en god vän skulle köpa sig en portfölj. Visserligen utan expertkunnande men som en erfaren resenär slogs han av alla de brister standardmodellerna hade. När han återvände till Sverige började han genast förbättra både funktion och design – han hade satt sig före att skapa bättre portföljer. Detta beslut blev upprinnelsen till att företaget BARON startades 1978.

Med nordiskt sinne för funktion och detaljer startades tillverkningen av portföljer under varumärket BARON. Från början såldes dessa med benäget bistånd från Scandinavian Airlines i Sverige och av Diners i Norge.

BARON lät snabbt tala om sig som en respekterad och pålitlig leverantör av välgjorda väskor – väskor som snart blev det självklara valet för medvetna affärsresenärer.

När BARON blev en del i en större företagsgrupp år 2001, fattades beslutet att utvidga sortimentet till flera olika kollektioner av högkvalitativa läderväskor – alla under samma framgångsrika affärsidé. Ett år senare lanserades Country-kollektionen som två år därefter följdes av Woman, en uppskattad linje för kvinnliga resenärer och affärskvinnor.

BARON har fortfarande sitt huvudkontor i Helsingborg, där allt en gång startade. Idag är varumärket BARON representerat i de flesta Europeiska länder men också i USA, Ryssland, Mellanöstern och Canada. Vart BARON-väskorna än reser uppfattas de som ett uttryck för den ursprungliga idé som låg till grund för  varumärket: funktionella, tidlösa väskor i klassisk design och av yppersta kvalitet.