VÅRA KUNDER ÄLSKAR OSS


ALLTID FRI FRAKT!

SNABB LEVERANS 1-3 DAGAR!

UNIK 122% LÄGSTA PRISGARANTI

KUNDTJÄNST: 021-4444991


Damhandskar
Herrhandskar
 

Stort utbud av handskar- Snabba leveranser

Vi bjuder på frakt när ni köper ett par handskar hos oss.
Vi lagerför herrhandskar och damhandskar i samtliga storlekar

Läder är ett fantastiskt naturmaterial med skyddande och ventilerande egenskaper. 
Men olika läder passar till olika handskar. Ibland är det slitstyrkan som är viktigast, ibland smidigheten. 
Kanske ska handsken att utsättas för väta och sträng kyla, eller användas vid stillsammare aktiviteter. 
 
- Nötnappa är ett slitstarkt läder med god impregnering. Det används till många av Hestras skidhandskar. Helst ska det vara nötläder från Skandinavien, vars klimat ger bäst skinn. 
Nubuck är ett skinn där narvytan – alltså den blanka och glatta sidan – är slipad, vilket ger en mocka­liknande känsla. 
Lammnappa är ett tunt, mjukt skinn från hårfår, med fin lyster. Den bästa lammnappan kommer från Italien och används framför allt till Classics-handskar. 
- Peccary är vildsvinsläder från Sydamerika. Det är mjukt, smidigt och varmt och anses vara det mest exklusiva lädret. 
- Scandinavian Elk är svenskt älgskinn, ett mjukt, fylligt och värmande läder. Däremot är slitstyrkan inte lika hög som hos getskinn. Älgskinn passar därför bäst till Classics-kollektionen. 
- Anilinfärgat läder är genomfärgat vilket gör att skinnet behåller sin naturliga karaktär. Metoden kräver högre kvalitet på råvaran än när lädret bara ytfärgas. 
- Ecocuir© är ett varumärkesskyddat nötläder som garvats utan tillsatser av krom eller syntetiska färgämnen. Lädret mättas med fett för att bättre tåla väta.

5 rätt om rent och torrt

Torka handskarna i rumstemperatur, undvik öppen eld, element,  tumlare och torkskåp. 
2) Handskar torkar bäst i upprätt läge. På vissa modeller finns en  karbinhake som förutom att hålla ordning på handskarna också är  bra när du torkar dem. 
3) Vänd inte fodrade handskar ut och in. Foder, isolering och membran kan  vara svåra att få på plats igen. 
4) Handskar med löstagbart foder torkar snabbare när fodret tas ur och de lösa  fodren är också lätta att tvätta. Smuts täpper igen porer och fibrer vilket minskar ventilationen. Ullfoder måste dock handtvättas och plantorkas. 
5) Vi rekommenderar inte att du tvättar handskar med läder ofta. Om du gör  det, så ta på dig handskarna och tvätta med tvål och ljummet vatten. Krama  försiktigt ur vattnet, vrid inte. Modeller utan flera lager och läder kan  maskintvättas i 40° eller mindre.

5 tips för långt liv

1) Fetta in läder regelbundet så står det emot väta och slitage bättre. Fukta  gärna skinnet lite först. Använd en putsduk och gnid tills lädret är mättat.  Gör detta på kvällen så absorberas fettet under natten. 2) Har du handskar med ventilerande material som Gore-Tex ska du  undvika impregnering med silikon. Det täpper igen porerna så att andningsförmågan försämras. 3) Med karbinhaken som följer med vissa modeller kan du fästa handskarna  på ryggsäcken. Så håller du rätt på dem och de kan torka utan att tappa formen. 4) Färgat läder kan färga av sig på kläderna när det blir blött, lägg därför inte  en blöt handske på andra plagg. Eller välj en modell i ofärgat läder. 5) När du är i backen slits handskarna sällan av själva åkningen. Istället är det  stålkanter och vassa pjäxspännen som brukar stå för slitaget. Var  försiktig med dem!