VÅRA KUNDER ÄLSKAR OSS


ALLTID FRI FRAKT!

SNABB LEVERANS 1-3 DAGAR!

UNIK 122% LÄGSTA PRISGARANTI

KUNDTJÄNST: 021-4444991


Mens hairsheep handsewn lambskin lined
Varm klassisk handske för de kallaste dagarna
1 549:-
Läs mer
Köp
Men's Peccary Unlined Palm Button
Klassisk, ofodrad peccaryhandske med knapp som blir mjukare och mer följsam med åren.
2 300:-
Läs mer
Köp
 

Handskmakeri – steg för steg

Steg 1

det börjar på garveriet

Innan de garvade skinnen når Hestra i Småland garvas de av världens ledande garverier från råhudar till mjukt och genomfärgat skinn. Allt skinn de använder är av högsta klass och genomfärgas, vilket ger demde finaste skinnen i världen att arbeta med.
Steg 2

taxering av skinnet

Med bara en blick kan Hestras skickliga handskmakare avgöra hur många handskar som kan skära ut av ett skinn. Som ett första steg i processen fuktas skinnen i duk för att göra dem lättare att bearbeta. Därefter granskar handskmakaren skinnet noggrant och planerar hur handskarna bäst skärs ut. Som en sista förberedelse innan tillskärningen talkar han skinnet för att göra det än enklare att handha.
Steg 3

att tänka på vid tillskärning

Handskmakaren måste använda skinnet så effektivt som möjligt för att minimera spillet samtidigt som märken och pigmentsfläckar undviks. Då alla handskskinn har en naturlig elasticitet, är handskmakarens viktigaste uppgift att kontrollera denna för att uppnå en perfekt passform. I vilken riktning och hur mycket elasticitet som lämnas kvar i varje handske kontrolleras minutiöst.
Steg 4

tillskärning

Handskmakarens verktyg är enkla, men beprövade. Han använder en stor sax, en trubbig kniv kallad piquette, och en linjal märkt i franska tum. Först mäts handskens längd ut, innan det sträcks ut på motsatt håll för att mäta handskens elasticitet, och därigenom bestäms storleken. Varje del av handsken mäts och kontrolleras för ett perfekt resultat.
Steg 5

inpassning och stansning

Efter tillskärningen sträcks skinnet utmed handskens längd, och därmed lämnas all elasticitet över handen, och passas in över en pappmall. För varje storlek finns en pappmall som motsvarar ett stansjärn. Handskämnet får därefter vila under press i över två timmar innan det slutligen stansas ut med hjälp av en handstans.
Steg 6

sömnad och färdigställande

När handskens alla delar är tillskurna enligt ovan sys de ihop för hand eller med en piquémaskin, och foder sys i för hand. De dressas på varma metallhänder innan de till slut stryks och poleras för dess slutliga form och finish.