VÅRA KUNDER ÄLSKAR OSS


ALLTID FRI FRAKT!

SNABB LEVERANS 1-3 DAGAR!

UNIK 122% LÄGSTA PRISGARANTI

KUNDTJÄNST: 021-4444991


Plånböcker tillverkade i skinn. Vi arbetar med både fårskinn och kalvskinn, och i undantagsfall även med buffel och get.  

Fårskinn är ett tunnare skinn men där priset är fördelaktigt.

I kalvskinn arbetar vi med två olika typer av garvning. Vegitabiliskt garvat vilket innebär att man använder växtsafter vid konserveringen av skinnet, eller så kan vi erbjuda s.k. stentvättat kalvskinn som är en vanlig chrome garvning i botten och där man i slutdelen av processen tumlar skinnet med en sorts stora golfbollar för att göra det mycket mjukt och smidigt.

Ett vegitabiliskt garvat skinn blir lite blankare än ett stentvättat som nytt. Man tar ju också en större miljöhänsyn med ett vegitabiliskt garvat skinn. Nackdel med veg garvat skinn är att man måste ha kemikalier, typ chrome, för att få färgen att tränga 100%-igt igenom. Så på ett veg. garvat skinn syns skrapmärken och liknande tydligare. 

Vi gör modellerna här i Sverige men produktionen ligger sedan i Indien för att vi skall kunna erbjuda varorna till ett så lågt pris som möjligt.

Många frågar oss om hållbarhet på plånböcker i olika skinn och tyvärr får vi väl säga att det är sällan skinnet som är den avörande faktorn. Skinnet håller oftast mycket länge än plånboken i sig. Svagaste länken är oftast fotofickor av plast. Därför använder vi ett sorts nät som håller cirka tre gånger så lång tid. Nästa svaga länk är ofta dragkedjan där vi på våra kalvskinnsplånböcker väljer att sätta i det bästa som finns på den lokala marknaden för att så långt det är möjligt, undvika problem.

Om du sedan jämför med plånböcker på annat håll ber vi dig observera två saker till med våra modeller i kalvskinn. För det första att vi använder dubbla sömmar på alla modeller, då detta ofta anses vara en svag länk, och för det andra att vi alltid lägger skinn även på baksidan av myntfacket där många lägger syntet eller t.o.m. tyg för att hålla nere kostnaderna. 

Med detta vill vi inte säga att vi är ofelbara men vi gör vad vi kan för att reducera ev. problem till ett minimum.